Handleiding voor het invullen van de online bevraging

Handleiding voor het invullen van de online bevraging

Op deze pagina vind je meer informatie over de inhoud van de online bevraging en geven we je enkele tips hoe je de bevraging makkelijk kan invullen.
Handleiding voor het invullen van de online bevraging

Op deze pagina vind je meer informatie over de inhoud van de online bevraging en geven we je enkele tips hoe je de bevraging makkelijk kan invullen.
 
De inhoud van de online bevraging is lang. We begrijpen dat niet iedereen de tijd of het geduld heeft om heel de bevraging in te vullen of dat niet iedereen over alle thema’s iets te vertellen heeft.
  • Hier vind je een overzicht van de inhoud van de bevraging en welke soort vragen je kan verwachten bij elk onderdeel. Na het invullen van de profielvragen kan je aanduiden over welk onderdeel je geen vragen wilt zien. Zo kan je zelf kiezen hoe lang je de bevraging voor jezelf of voor je doelgroep wilt maken.
  • Hier geven we enkele suggesties van onderdelen die je zeker wél moet doen per doelgroep.
  • Hier geven we uitleg om te ondersteunen bij het invullen van de bevraging.

Inhoud online bevraging

De bevraging gaat over drie grote thema's: Wonen in Kolderbos, Kolderbos als omgeving en Mobiliteit in Kolderbos. Elk thema bestaat uit een aantal onderdelen.​​​ Klik hieronder op een onderdeel om te weten te komen waarover het gaat.
​​​​


















Vragen per doelgroep

Heb je weinig tijd?
We raden aan de vragen rond ‘Identiteit’ zeker in te vullen. Het onderdeel bestaat uit drie vragen die voor iedereen makkelijk in te vullen zijn.

Wat als er één vraag binnen een onderdeel niet van toepassing is, maar andere vragen wel?
Geen enkele vraag is verplicht. Zo kan je er steeds voor kiezen om binnen één onderdeel niet te antwoorden op een vraag of te reageren op een stelling als het niet van toepassing is.

Wat met mobiliteit?
We stellen voor om minstens één van de vervoersmiddelen te kiezen waarover je zelf, of samen met je doelgroep, wilt praten. Neem liever de tijd om één onderdeel op het gemak te doorlopen, dan (te) snel alle onderdelen van het thema in te vullen.


Kinderen van 6 tot 12 jaar?
Vul zeker de vragen rond ‘Sport en spel’ en het ‘Zillebos’ in.

Jongeren van 12 tot 18 jaar?
Voor jongeren is het interessant om, bij het onderdeel 'Lokale voorzieningen en activiteiten', aan te geven welke voorzieningen en/of activiteiten in Kolderbos ze missen.

Bewoners?
Bij het onderdeel 'Groene en publieke ruimte' kan je als bewoner van Kolderbos laten weten hoe je de open plaatsen voor, achter en tussen de appartementen vandaag gebruikt en wat je er in de toekomst mee zou doen.

Professionele medewerkers?
Heel wat professionele medewerkers wonen buiten Kolderbos, en ervaren de bereikbaarheid en mobiliteit ervan op een andere manier dan de bewoners. Kies daarom bij het thema 'Mobiliteit' zeker voor het vervoersmiddel dat je meestal gebruikt om je van, naar en in Kolderbos te verplaatsen en vul de vragen voor het onderdeel in.

Senioren?
We horen graag hoe de oudere leeftijdscategorieën mobiliteit in Kolderbos ervaren. Voornamelijk het onderdeel 'Te voet' is interessant om in te vullen, maar ook punten op de kaart kunnen ons duidelijk maken waar senioren problemen ondervinden als ze zich verplaatsen in Kolderbos.

Anderstaligen?
In Kolderbos wonen mensen met verschillende afkomst en/of religie samen. We vinden het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in de buurt. Vul de vragen van het onderdeel 'Mijn netwerk' in en laat ons weten hoe we het samenwonen in Kolderbos nog aangenamer kunnen maken.

Ouders met kinderen jongeren dan 12 jaar?
Ouders die er niet voor gekozen hebben hun kind(eren) naar de Europaschool te laten gaan, kunnen bij het onderdeel 'Lokale voorzieningen en activiteiten' uitleggen waarom.

Uitleg

Het invullen van een online bevraging is niet voor iedereen evident. Hieronder vind je drie filmpjes die je op weg helpen:

1. Hoe moet ik de profielvragen invullen?

 


2. Hoe plaats ik punten op de interactieve kaarten?

 


3. Wat als ik de bevraging heb ingediend?